Siyah Nokta Maskesi

Siyah Nokta Maskesi

Dış görünüş; hem erkekler hem de kadınlar adına hayati önem taşıyor. Takdir edersiniz ki, genetik veya çevresel faktörlerden dolayı birtakım sorunlar ile karşılaşıyoruz. Onlardan birisi de siyah nokta!

Siyah nokta; her ne kadar insan sağlığını doğrudan tehdit etmese de görünüş açısından birtakım sıkıntılar yaşatır. Bilhassa siyah noktanın sıkılması halinde içerisindeki iltihabın yayılması söz konusu olabilir. Siyah noktaların içerisinde tahmin edebileceğiniz üzere bakteriler vardır. Görüntüsünden rahatsız olduğu için siyah noktayı sıkan birisi; bakterinin yüzündeki diğer gözeneklere yayılmasının da önünü açmış olur. Bir başka deyişle, iltihap; öncelikli olarak yüze, ardından da vücuda yayılır. Bu yüzden, siyah noktalardan doğal yollarla kurtulmayı hedeflemelisiniz. Yazımız sayesinde bilhassa siyah nokta maskesi hakkında bilgi alabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Siyah Nokta Maskesi Evde Kolay Yapım

Siyah nokta sorununu dert etmeye gerek yok! Bilhassa evde hazırlayacağınız maskeler yardımıyla bu sorundan kurtulabilirsiniz. Gelin, evde kolay bir şekilde yapılabilen siyah nokta maskeleri hakkında bilgi verelim!

  • İstediğiniz takdirde ballı siyah nokta maskesi hazırlayabilirsiniz. Bal; lezzetinin yanı sıra gözenekleri açma özelliğine sahip olan bir besin olarak da dikkat çeker. Bu noktada, az miktardaki balı yüzünüzdeki siyah noktaların üzerine hafifçe dokundurmalısınız. Uygulamanın bitmesinin ardından ılık suyla yüzünüzü durulamayı unutmayın! Ballı siyah nokta maskesinin işe yarayacağını ifade edebiliriz.
  • Yumurta akı; cildini doğal yollarla korumak isteyenler adına önemlidir. Bu noktada, siz de yumurta akı siyah nokta maskesi hazırlayabilirsiniz. Her şeyden önce, bir adet yumurta akını köpürene kadar çırpmalısınız. Ardından, üzerine çeyrek çay kaşığı limon suyu ve yarım çay kaşığı kil tozu eklemelisiniz. Hazırlamış olduğunuz karışımı cildinizdeki siyah noktaların üzerine uygulamalısınız. Bu işlemin ardından on dakika beklemeniz gerekiyor. Son olarak, tıpkı ballı siyah nokta maskesinde olduğu gibi yüzünüzü ılık suyla durulamalısınız.
  • Killi siyah nokta maskesi; birçok kadının favorisidir. Hazırlanması da son derece kolaydır. İki tatlı kaşığı kırmızı kilin yanı sıra bir çay kaşığı ezilmiş avokado ve üç tatlı kaşığı gül suyu karıştırılmalıdır. Hazırlanan maske; ciltteki siyah noktalara sürülmelidir. Bir süre sonra maskenin renginin açılmaya başladığı fark edilecektir. Bu noktada, cildin ılık suyla yıkanması gereklidir.

Siyah Nokta Maskesi Doğal

Siyah nokta; can sıkıcı bir husus! Birçok kişi; cildindeki siyah noktalardan kurtulmak ister. Bu noktada, evde doğal yollarla da siyah nokta maskesi hazırlayabilirsiniz. Gelin, evde hazırlayabileceğiniz siyah nokta maskelerine yakından bakalım!

  • Çay ağacı yağını biliyor muydunuz? Daha önce bu yağı duymamış olabilirsiniz. Fakat, söz konusu yağı kullanarak hazırlayacağınız maske sayesinde siyah noktalardan kurtulabilirsiniz. Her şeyden önce, bir damla çay ağacı yağını üç tatlı kaşığı kil ve su ile karıştırmalısınız. Hazırlamış olduğunuz karışımı; yüzünüzdeki siyah nokta olan bölgelere sürmelisiniz. İşlemin ardından yirmi dakika beklemelisiniz. Ardından, ılık bir bez kullanarak cildinizi temizlemelisiniz.
  • Herkesin evinde olan malzemelerle siyah nokta maskesi hazırlamak mümkün! Bu noktada, size şeker – bal maskesini öneriyoruz. Bir tatlı kaşığı toz şeker ve bir tatlı kaşığı bala ihtiyacınız olacak. Söz konusu malzemeleri ilk olarak karıştırmalısınız. Ardından, bir tencerede ısıtmalısınız. Hazırlamış olduğunuz karışımı; soğuması adına oda sıcaklığında bekletmelisiniz. Karışım uygun bir sıcaklığa geldiği takdirde cildinizdeki siyah noktalara uygulamaya başlamalısınız. Uyguladıktan sonra 15 dakika beklemelisiniz. Son olarak, maskeyi son derece hafif darbelerle soymalısınız. Cildinizi de bol suyla temizlemelisiniz.

Burun Siyah Nokta Maskesi Evde

Burun; dış görünüş adına oldukça önemli! Burun üzerindeki siyah noktalardan kurtulmak adına evde maske hazırlayabilirsiniz. Size güzel bir burun siyah nokta maskesi tavsiyesi vereceğiz.

Karbonat; Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında bulunur. Herkesin evinde olan karbonatı dilediğiniz takdirde siyah nokta maskesi hazırlarken de kullanabilirsiniz. Bunun için ilk olarak iki tatlı kaşığı karbonata ihtiyacınız olacak. Ayrıca, iki tatlı kaşığı sütün de karışımdaki yerini alması gerekiyor. Her iki malzemeyi tahmin edebileceğiniz üzere karıştırmalısınız. Ardından, karışımı; nazik bir şekilde parmaklarınızla burnunuzdaki siyah noktaların üzerine sürmelisiniz. Son olarak, maskenin kurumaya başlamasıyla beraber cildinizi durulayarak işleme son vermelisiniz.

Siyah Nokta Maskesi Doğal

Burun Siyah Nokta Maskesi

Burun siyah nokta maskesi hazırlamak isteyenlerin önünde çok sayıda seçenek yer alıyor. Gelin, en çok tercih edilen siyah nokta maskelerinden birisinin hazırlanışından bahsedelim!

Çeyrek fincan sütü, iki tatlı kaşığı bal ile karıştırmalısınız. Ardından, makyaj temizleme pamuğunu kullanmalısınız. Söz konusu pamuğu karışıma batırmanız gerekiyor. Bir sonraki aşamada, pamuğu; burnunuzdaki siyah noktaların üzerine sürmelisiniz. Maskeyi 15 dakika bekletmelisiniz. Son olarak, cildinizi bol suyla yıkayarak süreci sonlandırabilirsiniz.

En İyi Siyah Nokta Maskesi

En iyi siyah nokta maskesi hazırlamak istiyorsanız doğru yerdesiniz. Bu noktada, size yoğurt – yulaf maskesini öneriyoruz. Bir yemek kaşığı yulaf unu, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ve bir yemek kaşığı limon suyunu karıştırmalısınız. Ardından, içerisine yarım yemek kaşığı yoğurt ilave etmelisiniz. Hazırlamış olduğunuz maskeyi cildinizdeki siyah noktaların üzerine sürmelisiniz. Bunun için fırçadan da yardım alabilirsiniz. Maskenin cildinizde yirmi dakika beklemesi gerekiyor. Ardından, yüzünüzü ılık suyla temizlemelisiniz.

Yumurta Akı Siyah Nokta Maskesi

Bir adet yumurta akını çırptıktan sonra çeyrek çay kaşığı limon suyunu ve yarım çay kaşığı kil tozunu eklemelisiniz. Yumurta akı siyah nokta maskesini yüzünüze uygulayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön