Siyah Nokta Maskeleri

Siyah Nokta Maskeleri

İnsanlar; bilhassa vücutlarındaki kolajen üretiminin azalmasıyla beraber farklı cilt sorunları ile karşılaşırlar. Eski cilt parlaklıklarının kaybolduğunu düşünürler. Siyah nokta ve sivilce gibi son derece can sıkıcı sorunlar ile karşılaşırlar.

Siz de siyah nokta sorunundan muzdaripseniz endişelenmenize gerek yok! Bilhassa evde hazırlayacağınız maskeler sayesinde bu sorundan en kısa sürede kurtulabilirsiniz. Yazımız sayesinde siyah nokta maskeleri hakkında bilgi alabilirsiniz. O halde başlayalım!

Siyah Nokta Maskesi Evde Yapım

Siyah nokta; sağlığınız için doğrudan zararlı özelliklere sahip olmayabilir. Fakat, tahmin edebileceğiniz üzere bilhassa dış görünüşünüzü olumsuz etkiler. Birçok insan; son derece yanlış bir düşünce ile siyah noktaları sıkmayı tercih eder. Ancak, siyah noktanın sıkılması beraberinde farklı sorunları getirir. Her şeyden önce, siyah noktanın içerisinde yer alan iltihap dışarıya yayılır. Siyah noktaların içerisinde bakteriler vardır. Bakterilerin yüzdeki gözeneklere yayılması halinde ortaya çok daha ciddi sorunlar çıkar. Bilhassa iltihabın önce yüze, ardından da tüm vücuda yayılmasına rastlanır.

Siyah nokta sorunundan kurtulmak adına önünüzde birden çok seçenek yer alıyor. Bu noktada, evde siyah nokta maskesi hazırlayabilirsiniz. Gelin, size birkaç siyah nokta maskesi tarifi verelim!

  • Ballı siyah nokta maskesi; birçok kadının favorisidir. Balın şekerli olmasından mütevellit cildinize olumsuz etki edeceğini düşünmeyin! Bal; antibakteriyel özelliğinin yanı sıra gözenekleri açma özelliği ile de dikkat çeker. Bu noktada, evinizde bulunan balı temiz parmaklarla yüzünüze hafifçe vurarak yedirmelisiniz. Hatta, yalnızca siyah noktaların olduğu alanlara bal sürmeniz doğru olacaktır. Bunun yanı sıra, uygulamayı bitirmeniz ile beraber yüzünüzü ılık suyla yıkamalısınız. Bal maskesi; son derece faydalı olsa da balı bilhassa morarmaya sebebiyet verme ihtimalinden dolayı göz altı bölgesine uygulamaktan kaçınmalısınız.
  • Kilin siyah noktalarla savaşmak adına en iyi çözümlerden birisi olduğunu biliyor muydunuz? Kil; gözenekleri temizlemek ve cildi siyah noktalardan arındırmak adına kesinlikle işe yarar. Bu noktada, iki tatlı kaşığı kırmızı kil, üç tatlı kaşığı gül suyu ve bir çay kaşığı ezilmiş avokado kullanarak maske hazırlayabilirsiniz. Söz konusu malzemeleri birleştirmeli ve karıştırarak bir macun oluşturmalısınız. Ardından, hazırlamış olduğunuz karışımı parmaklarınız veya fırça yardımıyla siyah nokta olan bölgelere uygulamalısınız. Bir süre sonra maskenin renginin açıldığını fark edeceksiniz. Son olarak, yüzünüzü ılık suyla durulayarak işleme son verebilirsiniz.

En İyi Siyah Nokta Maskesi Evde

Siyah Nokta Maskeleri

Evde siyah nokta maskesi hazırlamak zannettiğinizden daha kolay! Gelin, pratik maske tariflerine bir göz atalım!

Yumurta akı; sizi siyah noktalardan kurtaracak. Cildinize oldukça derin bir temizlik vaat eden bu maskeyi hazırlamak oldukça kolay! Her şeyden önce, bir yumurtanın akını köpürene kadar çırpmalısınız. Ardından, karışıma limon suyunu ve kili de eklemelisiniz. Karışımı; siyah nokta bulunan bölgelere dikkatli bir şekilde sürebilirsiniz. Maskenin yüzünüzde on dakika beklemesi gerekiyor. Ardından, yüzünüzü yıkayabilirsiniz.

Doğal Siyah Nokta Maskesi

Siyah nokta maskesi satın almak isteyenlerin önünde çok sayıda seçenek yer alıyor. Fakat, dilediğiniz takdirde maskeyi evinizde de hazırlayabilirsiniz. Bu sayede, içeriğinde ne olduğunu bilmediğiniz maskeleri tercih etmemiş olursunuz.

Doğal siyah nokta maskesi olarak bilinen seçeneklerden birisi de karbonat maskesi! İki tatlı kaşığı karbonat ve iki tatlı kaşığı süt kullanmanız gerekiyor. Karbonat ve sütü bir kapta karıştırmanız gerekiyor. Hazırlamış olduğunuz karışımı; hem siyah noktalara hem de gözeneklere dikkatli bir şekilde sürmelisiniz. Hatta, parmak uçlarınızla dairesel hareket uygulamanız gerekiyor. Son olarak, maskenin kurumasını beklemelisiniz. Ilık suyla durulayarak süreci sonlandırabilirsiniz.

Sivilce ve Siyah Nokta Maskesi Doğal

Siyah nokta ve sivilcelerden kurtulmak adına harekete geçmelisiniz. Evde son derece doğal yöntemlerle maske hazırlayabilirsiniz. Size güzel bir tarif daha veriyoruz.

Şeker ve baldan oluşan bir karışım; siyah nokta sorununuzu kökünden çözecektir. Bu noktada, bir tatlı kaşığı bala ve bir tatlı kaşığı toz şekere ihtiyacınız olacaktır. Her şeyden önce, şekeri ve balı bir tencerede ısıtmanız gerekiyor. Malzemeler birbirleri ile tam olarak karıştıktan sonra karışımın istenilen cilt bölgesine uygulanması gereklidir. Karışım; yüzde 15 dakika durmalıdır. Sertleşmesi beklenmelidir. Son olarak, maskeyi soyarak ve cildi temizleyerek işleme son verilir.

En İyi Siyah Nokta Maskesi

En İyi Siyah Nokta Maskesi

En iyi siyah nokta maskesi; tahmin edebileceğiniz üzere evde hazırlanandır. Bu noktada, size süt ve bal kullanarak hazırlayabileceğiniz bir maskeden bahsetmek istiyoruz. Çeyrek fincan sütü ve iki tatlı kaşığı balı bir kapta karıştırmalısınız. Ardından, pamuğu söz konusu karışıma batırmalısınız. Pamuk ile bilhassa siyah nokta olan bölgelere uygulama yapmanız gerekir. Yağlı ciltler için sivilce ve siyah nokta maskesi arayanlara hitap eden bu seçenek cildinizin parlak ve ışıltılı bir görünüm kazanmasına yardımcı olacaktır.

Siyah Nokta Maskesi Evde Kolay

Sivilce ve siyah nokta maskesi evde hazırlamak adına arayış içerisinde olanlara uygun bir tarif ile karşınızdayız. Zerdeçal; iltihap önleyici özellikleri ile dikkat çeker. Bal ise lezzetinin yanı sıra bakterilerle savaşma özelliğine sahiptir. Bu noktada, bir tatlı kaşığı bal ve bir çay kaşığı toz zerdeçal kullanarak harika bir karışım hazırlayabilirsiniz.

Bal ve zerdeçalı tahmin edebileceğiniz üzere bir macun haline getirmelisiniz. Ardından, macunu siyah noktaların olduğu bölgelere uygulamalısınız. Maskenin yüzde on dakika kadar beklemesi gerekiyor. Son olarak, sıcak bir bezden yardım alarak cildinizi temizleyebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön