Sivilce İçin Karbonat Maskesi

Sivilce İçin Karbonat Maskesi

Sivilcelerden veya sivilce izlerinden kurtulmak isteyen kişilerin uygulayabilecekleri en kolay yöntemlerden biri de sivilce için karbonat maskesi olabilir. Hem kolay hazırlanan hem de kolay bir şekilde uygulanabilen bir işlem olmasından dolayı birçok kişi ev ortamında bu şekilde işlemler yapabilirler. Cilt üzerinde sıkılaştırma ve yenileme gibi etkileri olduğu tahmin edilen karbonat cilt bakımı konusundan yaygın olarak kullanılan malzemelerden biridir. Bu sebeple sivilcelerin oluşmasını engelleyebildi kadar aynı zamanda var olan sivilcelerin de kısa zamanda yok olmasını da sağlayabilir.

Karbonat Maskesi Tarifi

Karbonat maskesi birçok kişinin cilt bakımı için tercih ettiği seçeneklerden biridir. Özellikle sivilceleri olan veya sivilce izlerinden kurtulmakta zorlanan kişiler için en çok önerilen seçenekler arasında yer alır. Karbonat maskesi tarifi hakkında birçok kaynaktan yardım alınabilir. Bu maskenin hazırlanabilmesi için iki tatlı kaşığı karbonat bir kap içine konulur. Daha sonra iki yemek kaşığı kadar su eklenir ve macun kıvamı alana kadar karıştırılır. İstenen kıvam yakalandığı zaman karışım direk olarak sivilcelerin yoğun olduğu bölgeye sürülür. Bu işlem bir masaj gibi olmalıdır. Bu sayede karışım direk olarak cilde yedirilmiş olur. Ortalama 20 dakika bekletildikten sonra ise soğuk su ile durulama yapılır ve ilgili alan temizlenir. Bu uygulama 2 – 3 gün ara ile uygulanabilir.

Karbonat Sivilceye İyi Gelir mi?

Siyah Nokta Maskeleri

Sivilce sorunları yaşayan kişiler bu konuda birçok farklı uygulamadan veya malzemeden yardım alabilirler. Bu seçeneklerden akıllara ilk gelenlerden biri genellikle karbonat maskesi olmaktadır. Karbonatın sivilceye iyi gelip gelmediği hakkında birçok farklı bilgi bulunabilir. Ancak bu durum kişilerin cilt yapılarına veya genetik durumlarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Daha önce bu tarz işlemler yapmayan ve araştırma yapan kişiler farklı kaynaklarda araştırmalar yapabilirler. Özellikle karbonat sivilceye iyi gelir mi veya yapılan uygulamalarda nelere dikkat etmek gerekir gibi soruların yanıtları mutlaka bu işin uzmanlarına sorulmalıdır.

Sivilce İçin Karbonat Maskesi

Sivilcelerinden kurtulmak veya sivilce oluşumunu erkenden engellemek isteyen kişiler bunun için sivilce için karbonat maskesi kullanabilirler. Biraz karbonat ve biraz su ile hazırlanabilen bu maske sivilceli bölgeye masaj yapılarak yedirilmelidir. Bu işlemlerden kısa bir süre sonra sivilcelerin yok olmaya başladığı ve aynı zamanda ilgili alanda bir gerilme oluştuğu görülebilir. Bunun sebebi ise sivilce çukurlarının kurutulması ve cildin sıkılaşarak boşlukların doldurulmasıdır. Ancak bu etkiler herkeste aynı şekilde veya aynı süre içinde ortaya çıkmayabilir.

Karbonat Sivilceleri Kurutur mu?

Karbonat ile sivilcelerin kurutulması hakkında birçok farklı alanda farklı bilgilerin olması daha önce bu işlemleri yapmayan kişilerin mutlaka dikkatini çekmiştir. Ancak bu kişiler genellikle gerçekten de karbonat sivilceleri kurutur mu veya bu etkiler ne kadar zamanda ortaya çıkar soruların yanıtları için farklı kaynaklarda araştırmalar yapabilirler. Karbonat herkeste aynı etkiyi vermeyebilir. Çünkü herkesin cilt yapısı veya genetik yapısı farklıdır. Ancak yapı olarak yaraların veya benzer yapıların kurutulmasını sağlayabilmesi ile bilinen karbonat bazı kremlerin içinde de kullanılır.

Karbonat Maskesi Birçok Alanda

Karbonat maskesi birçok alanda kullanılabildiği gibi özellikle cilt bakımı konusunda akıllara gelen ilk seçeneklerden biridir. Kırışıklık, sivile veya siyah nokta gibi istenmeyen durumların önüne geçmek için kullanılabilen bu maske ev ortamında kolay bir şekilde hazırlanabilir. Etkileri ise kişiden kişiye değişebildiği gibi aynı zamanda farklı sürelerde görülebilir.

Karbonat Sivilceyi Kaç Günde Geçirir?

Sivilce İçin Karbonat Maskesi

Sivilceleri geçirmek için karbonat kullanan kişiler bu işlemlerin ne kadar süre içinde sonuç vereceğini bilemezler. Çünkü farklı sebeplere bağlı olarak herkeste farklı süreler içinde sonuç alınır. Ancak genel olarak 7 ile 10 gün içinde sonuç verdiği bilinmektedir. Bu süre içinde sivilce kurumaya ve zamanla tamamen yok olmaya başlar. Bu konuda merak içinde olan kişilerin en çok sordukları sorulardan biri de doğal olarak karbonat sivilceyi kaç günde geçirir ve gerçekten de etkili mi gibi sorular yer alır.

Karbonat Maskesi Sivilceye İyi Gelir mi?

Karbonat maskesi ile sivilcelerinden kurtulmak isteyen kişiler bunun için farklı kaynaklarda Karbonat maskesi sivilceye iyi gelir mi gibi soruların yanıtlarını araştırabilirler. Her ne adar bu konu hakkında kesin bir bilgi verilemese de yine de genellikle yapılan uygulamanın sivilcelere iyi geldiği bilinmektedir.

Karbonat Maskesi Zararları

Daha önce karbonat maskesi yapmayan kişilerin özellikle karbonat maskesi zararları hakkında şüpheleri olabilir. Bazı kişilerde beklenmedik etkiler olabilir. Özellikle ciltte kızarma, yanma veya şişme gibi etkiler olabilir.

Sivilce İçin Karbonat Maskesi Kullananlar

Cilt üzerinde yer alan siyah nokta veya sivilce için karbonat maskesi kullananlar hem dikkatli hem de sabırlı olmalıdırlar. Bu işlemlerin ne kadar zamanda sonuç vereceği bilinemez ancak doğru uygulamalar ile 10 güne kadar sonuç alınabilir.

Karbonat Limon Sivilce Maskesi

Karbonat maskesi hazırlamak isteyen kişiler cilde olan olumlu etkilerden dolayı limon da kullanabilirler. Karbonat limon sivilce maskesi cilt üzerinde ciddi bir gerilme sağlarken aynı zamanda ilgili alanda yeni sivilcelerin oluşmasını da engelleyebilir.

Karbonat Yoğurt Maskesi

Karbonat maskesi hazırlayan kişiler karışımlarına yoğurtta ekleyebilirler. Bilindiği gibi yoğurt cilt üzerinde olumlu etkileri olan bir üründür. Bu sebeple karbonat yoğurt maskesi özellikle sivilcelerinden ve aynı zamanda siyah noktalarından kurtulmak isteyen kişilerin en çok tercih ettikleri seçeneklerden biridir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön