Maske Cildi Bozar Mı? Kaç yaşında olursanız olun, cilt bakımını asla aksatmamalısınız. Cilt bakımı; zannettiğiniz kadar pahalı değil! Hatta, bilhassa evde doğal yöntemler ile hazırlayacağınız maskeler sayesinde cilt bakımını bedavaya dahi getirebilirsiniz. Yazımız sayesinde yüz maskesi hakkında ihtiyacınız olan her şeyi öğrenebilirsiniz. O halde başlayalım!
Yüz maskesi; tahmin edebileceğiniz üzere cildin ihtiyacı olan bakımı ona eksiksiz bir şekilde verir. Cilde uygulanması oldukça basittir. Ayrıca, uygulanmasının ardından 15-20 dakika beklenmelidir. Yüz maskelerinin faydalarını öğrendikçe çok şaşıracaksınız. Her şeyden önce, yoğun nem ihtiyacını karşılar. Bunun yanı sıra, cildi kirden ve yağdan temizlemesi söz konusudur. Siyah noktalar ile savaşması ve ölü derileri ortadan kaldırması da yüz maskesinin faydaları arasında bulunur. Yüz maskesi ile ilgili olarak söyleyebileceğimiz her şey olumlu değil! Çünkü, bu maskelerin her gün uygulanması halinde cildi bozma ihtimalleri de mevcuttur.
Her Gün Yüz Maskesi Yapmak Zararlı Mı?
Yüz maskesi ile cildine bakım uygulamak isteyenlerin aklında her gün yüz maskesi yapmak zararlı mı sorusu yer alıyor. Bu noktada, çok fazla maske yapmanın cilt için olumsuz sonuçlar doğurabileceğinin altını çizmeliyiz. Hatta, fazla maske yüzünden ciltte kaşıntı, kızarıklık ve döküntü gibi hususlara rastlanabilir. Sebum; cildin sağlıklı olmasını sağlayan faktörlerden birisidir. Fakat, sebumun fazla üretilmesi halinde ciltte yağlanma ve sivilce gibi sorunlara rastlanabilir. Yüz maskesinin her gün uygulanması; sebumun ortadan kalkmasına sebebiyet verebilir. Bu yüzden, cilt; eskiye kıyasla daha hassas hale gelir.
Cilde her gün maske uygulamak; önerilen bakım seçeneklerinden birisi değildir. Bilhassa temizlik ve cildi arındırma gibi özellikleri ile öne çıkan maskelerin her gün uygulanması; cildin hassaslaşmasına neden olur. Yine de nemlendirme, kırışıklık karşıtı, anti-aging ve besleyici etki gibi özelliklere sahip olan maskelerin bakım amacıyla sürekli olarak kullanılması mümkün olabilir. Bir başka deyişle, yüz maskesi kullanmadan evvel ürünün kullanım talimatları okunmalıdır. Tavsiye edilen kullanım sıklığına uygun olarak hareket edilmelidir.
Yüz Maskeleri Tüylenme Yapar Mı?
Takdir edersiniz ki, piyasada çok sayıda yüz maskesi yer alır. Bu kadar çok ürün arasından en iyisini bulmak kolay olmayabilir. Yüz maskesi kullanmak isteyenlerin her şeyden önce ciltlerini iyi tanımaları gerekir. Cilt tipini iyi bilen birisi; cilt sorunlarına yönelik bir kozmetik ürününü tercih ederek bir adım öne geçer. Bakım ürünleri seçerken ürünün içeriğine odaklanılmalıdır. Bilhassa bünyesinde cilt için olumsuz etkilere sahip olan kimyasallar barındıran ürünlerden kesinlikle uzak durulmalıdır. Bu tür ürünler; cildin hassaslaşmasına ve cilt problemlerinin artmasına sebebiyet verebilir.
Cilt maskesinin kullanım sıklığı da dikkat edilmesi gereken hususlar arasında yer alır. Bu noktada, kişinin bakım rutinini dikkate alması şarttır. Ayrıca, kişinin cilt tipi, cilt sorunları, maskenin özellikleri gibi faktörler de maske kullanım sıklığı üzerinde etkilidir. Temizlik odaklı maskelerin haftada bir defa kullanılması tavsiye edilir. Bunun yanı sıra, bakım ve nemlendirme amacına sahip maskeler de birden çok kez kullanılabilir. Cilt bakımı; asla yabana atılmaması gereken bir konudur. Bilhassa maske, serum ve yağ içeriklerinden faydalanılması şarttır. İnsanlar; başta yüz maskesi olmak üzere bakım ürünlerini düzenli olarak kullandıkları takdirde ciltlerindeki değişimi en kısa sürede gözlemleyebilirler. Uzun vadede doğal güzelliklerini destekleyen maddeler sayesinde kendilerini çok daha iyi hissederler.
Yüz maskeleri tüylenme yapar mı konusu çok fazla merak ediliyor. Bu konuyla ilgili herhangi bir endişe duymaya gerek yok! Çünkü, yüz maskelerinin tüylenme yapması ihtimaller dahilinde bile değildir. Kil, nemlendirici, temizlik veya bakım amaçlı olarak kullanılan maskeler; ince bir tabaka halinde yüze uygulanır. Ardından, 10-15 dakika beklenir. Kağıt maske dışındaki diğer seçeneklerin bol suyla durulanması gereklidir. Maskelerin tüylenme yapma ihtimali yoktur. Gönül rahatlığıyla kullanılabilecek olan ürünlerdir.
Doğal Maskeler Cilde Zarar Verir Mi?
Yüz maskesi sayesinde daha sağlıklı bir cilde sahip olmak mümkün hale gelir. Fakat, bazı insanların bu tür maskeleri birtakım önyargılar yüzünden kullanmak istemediklerini söylemek gerekir. Bilhassa doğal maskelerin cilde zarar verdiği iddia edilir. Bu noktada, yüz maskesi kullanmayı düşünenlerin dikkatli olmaları şarttır. Çünkü, her maske; tahmin edebileceğiniz üzere her yüz tipine uygun değildir. Cilt tipine uygun olmayan bitkiler ve özler içeren bir maskenin cilde zarar verme ihtimali vardır. Evde hazırlanan doğal maskeler; yüz tipine uygun olmadıkları takdirde ciltte başta kızarıklık olmak üzere farklı sorunlara sebebiyet verebilir.
Doğal maskeler hakkında söylenecek her şeyin olumlu olmadığının altını çizmek gerekir. Bu tür maskelerin her gün kullanılması halinde ortaya büyük sorunlar çıkabilir. Standart bir cilt için uygun olan maskenin yüze haftada bir defa uygulanması gereklidir. Nemlendirici özelliğe sahip olan maskeler ise haftada birden çok kez yüze uygulanabilir özellikleri ile dikkat çeker.
Doğal maske içeriklerinin yüze zarar verme ihtimali vardır. Bilhassa limon ve benzeri meyveler, karbonat, diş macunu, kabartma tozu, vazelin, çiğ yumurta, sirke, baharatlar, Hindistan cevizi yağı ve diğer yağlar, hemoroid kremi, aloe veranın fazlası ve bebek şampuanları kullanılarak hazırlanan doğal maskelerin yüze zarar verme ihtimalleri mevcuttur. Örneğin, yoğun aloe vera içeriği ile dikkat çeken bir maske; ciltte birtakım kızarıklıklara ve kaşıntıya sebebiyet verebilir. Bunun yanı sıra, Hindistan cevizi yağı da ciltte iritasyona sebep olabilir.
Maske Yüzü Tahriş Eder Mi?
Yüz maskesinin yüzü tahriş etme ihtimali mevcuttur. Fakat, bilhassa ev ortamında doğal şartlar ile hazırlanan ve herhangi bir testten geçirilmeden yüze uygulanan maskelerin ciltte birtakım alerjik reaksiyonlara sebep olmaları mümkündür. Bunun yanı sıra, kaliteli markaların birtakım testlerden geçirilen yüz maskeleri ise genellikle yüzü tahriş etmez.