Aloe Vera Sivilce Maskesi

Aloe Vera Sivilce Maskesi

Sivilce oluşumunu engellemek, var olan sivilcelerin yok olmasını sağlamak veya daha önce var olan sivilcelerden kalan izleri yok etmek isteyen kişiler aloe vera sivilce maskesi yapabilirler. Çok yaygın olarak kullanılan bu bitki özelikle kozmetik ürünleri için en önemli hammaddelerden biridir. İçinde bulunan salisilik asit sayesinde sivilcelerin oluşumunu engellediği düşünülen aloe vera bitkisi ile ev ortamında özel bir sivilce maskesi hazırlanabilir.

Aloe Vera İle Sivilce Geçer Mi?

Sivilceleri geçirmek veya oluşumlarını engellemek isteyen kişiler için akıllara gelen ilk seçeneklerden biri aloe vera bitkisidir. Gerek cilde hava aldıran yapısı gerekse cilt bakımı konusunda gösterdiği etkiler ile bilinen bu bitkiler ile sivilcelerin oluşmaları engellenebilir. Bunun için özel olarak hazırlanan bir krem kullanılabilir. Sivilcelerin aloe vera ile geçirilmesi için hazırlanan bu kremlerin günde 1 veya haftada 1 kez olacak şekilde kullanılmaları yeterli olabilir. Ancak burada önemli olan kişilerin sahip oldukları cilt yapısıdır. Bu sebeple hazırlanan bu kremler herkeste aynı sonucu vermeyebilir.

Aloe Vera Sivilce Maskesi Nasıl Yapılır?

Aloe vera sivilce maskesi yapmak oldukça kolay olduğu gibi aynı zamanda herkes bu maskeyi ev ortamında yapabilir. Bunun için bir mango küçük parçalar halinde doğranır ve aloe vera jeli ile karıştırılır. Daha sonra içine bir miktar limon suyu eklenir ve elde edilen karışım cilde uygulanır. Ortalama 20 dakika cilt üzerinde bekletilen bu jel soğuk su ile durulanır ve çıkarılır. Bu maske haftada 2 defa uygulandığı takdirde cilt üzerinde bir peeling etkisi oluşturabilir. Düzeli olarak devam edildi takdirde ise cilt üzerinde oluşacak olan sivilceler engellenebilir veya var olan sivilcelerin kuruması ve leke kalmaması sağlanabilir.

Aloe Vera Direk Yüze Sürülür mü?

Aloe vera jelinin veya bitkisinin dire olarak yüze sürülmesi yerine limon veya mango gibi malzemeler ile karıştırılması daha doğru olabilir. Bu sayede hem cildi gerebilmesi hem de gözenekleri açarak hava aldırması da sağlanabilir. Asıl amacı sivilcelerin engellenmesi veya yok olması olan bu uygulamalarda bilinçsiz hareket etmek beklenmedik sıkıntılara neden olabilir. Bu sebeple sivilce için aloe vera sivilce maskesi uygulamalarının nasıl yapıldığını bilmek ve aynı zamanda daha önce bu uygulamaları yapan kişilerden öneriler almak çok daha doğru bir adım olacaktır.

Aloe Vera Cilt Bakımı Sivilce İçin Nasıl Kullanılır?

Aloe vera bitkisi ile hazırlanan cilt bakım ürünleri hem sağladıkları faydalar hem de olumlu sonuçlar ile bilinirler. Bu amaçla kullanılan birçok farklı cilt bakım ürününde tercih edilen ilk doğal ürünlerden biri olan aloe vera evde hazırlanan cilt maskelerinde de sık sık kullanılır. Özellikle sivilce sorunu olan kişiler bu bitkinin etkileri hakkında araştırma yaptıklarında kısa zaman içinde sonuç alacaklarını düşünebilirler. Ancak bunun için uygulamaların mutlaka doğru yapılmaları gerekir. Aloe vera sivilce maskesi işlemleri için hem karışımların nasıl hazırlanacağı hem de nasıl uygulanacağı bilinmelidir. Bu bitki sivilce için kullanılacağı zaman doğru bir karışım ile cilde uygulanmalı ve hem kullanım süresi hem de temizlenme şekli bilinmelidir.

Aloe Vera Sivilce Maskesi Evde

Aloe Vera Sivilce Maskesi

Evde sivilce maskesi hazırlamak tahmin edilenden çok daha kolay olabildiği gibi aynı zamanda doğru uygulamalar ile ciddi sonuçlar alınabilir. Birçok kişinin sivilceleri engellemek veya kurutmak için hazırlayabilecekleri bu karışım için aloe vera bitkisinin yanında aynı zamanda mango veya limon gibi malzemeler de gerekebilir. Bu maskeyi evde hazırlamak için dilim dilim kesilen mangolar aloe vera jeline eklenir ve bir miktar da limon eklenerek karıştırılır. Tamamen krem kıvamına gelen karışım direk olarak sivilce olan bölgeye sürülür. 20 dakika bekledikten sonra soğuk su ile silinen krem haftada ortalama 2 defa aynı şekilde uygulanır. Bu sayede sivilcelerin etkileri engellenebilir.

Aloe Vera Sivilce Maskesi Yağlı Ciltler İçin

Bilindiği gibi herkes farklı cilt yapılarına sahip olabildikleri gibi aynı zamanda bu kişiler cilt bakım ürünleri kullanmak istediklerinde farklı ürünler kullanmak zorunda kalabilirler. Özellikle bakımı zor olan yağlı ciltler için çok daha dikkatli olmak ve asla rastgele seçimler yapmamak gerekir. Yağlı ciltlere sahip olan kişilerin sivilce maskesi kullanmak istediklerinde dikkat etmeleri gereken bazı önemli konular vardır. Yağlı ciltler için kullanılacak olan sivilce maskesi şu şekilde hazırlanabilir;

  • 1 bardak gül suyuna 2 yemek kaşığı aloe vera jeli eklenir.
  • Bu karışım ile her gün yüzün tamamı yıkanır.
  • Yüz yıkandıktan sonra daha önce ayrı bir kap içinde yapılan 2 damla çay ağacı ile 1 tatlı kaşığı zeytinyağı karışımı bir pamuk ile sivilcelere sürülür.
  • 15 – 20 dakika bekletilir ve su ile durulanarak temizlenir.
  • Bu uygulama haftada 2 defa yapıldığı takdirde yağlı ciltlere sahip olan kişilerin sivilcelerinden kurtulmaları sağlanabilir.

Aloe Vera Sivilce İzi Maskesi

Sivilcelerden sonra kalan izler her zaman için insanlar için çok can sıkıcı olmaktadır. Ancak bu izlerin bazı uygulamalar ile tamamen yok edilmeleri sağlanabilir. Bu konuda akıllara gelen ilk seçeneklerden biri her zaman için aloe vera içerikli bakım ürünleri olmuştur. Aloe vera sivilce maskesi daha önce var olan ve kuruyan sivilcelerden sonra kalan izlerin yok olmasında önemli bir rol oynayabilir. Bunun için hazırlanan aloe vera içerikli karışımlar düzenli olarak yüzün ilgili alanlarına uygulanmalıdır. Düzenli olarak devam eden uygulamalar sayesinde sivilce izleri yavaş yavaş yok olur ve cilt üzerinde istenen görünüm oluşabilir.

Aloe Vera Sivilceleri Kaç Günde Geçirir?

Sivilcelerinden veya sivilce izlerinden kurtulmak isteyen kişiler bunun için genellikle aloe vera içerikli karışımlardan yardım alırlar. Bu karışımlar ise herkeste farklı sürelerde istenen etkileri gösterir. Bu sebeple işlemleri yapan kişilerin istedikleri sonucu alana kadar devam etmeleri ve sonuçları da sürekli olarak yakından takip etmeleri gerekir. Genellikle birkaç uygulamadan sonra sonuç vermesi ile bilinen bu karışım ile sivilcelerin izleri cilde zarar vermeden ve aynı zamanda ilave bir uygulamaya gerek kalmadan yok olabilir.

Sivilcelere Aloe Vera Kullananlar

Aloe vera sivilce maskesi kullanan kişiler ile yapacağınız görüşmelerden sonra veya onların yorumlarını okuduğunuzda nelere dikkat etmeniz gerektiğini öğrenebilirsiniz. Özellikle bu karışımların gerçekten de etkili olup olmadığı veya nasıl hazırlanması gerektiği gibi konular hakkında bilgi almak için sivilcelere aloe vera kullananlar ile konuşmalısınız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Benzer yazılar

Aramak istediğinizi üstte yazmaya başlayın ve aramak için enter tuşuna basın. İptal için ESC tuşuna basın.

Üste dön